economie

‘Leicester kost bookmakers 25 miljoen pond’

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De onverwachtse titel van Leicester City kost Britse bookmakers bij elkaar zo’n 25 miljoen pond (31,6 miljoen euro). Dat rekende de Britse krant The Independent dinsdag voor.

Maandag legden ‘The Foxes’ definitief beslag op het eerste kampioenschap uit de clubgeschiedenis. Iets waar niemand van tevoren rekening mee hield. Ook de bookmakers niet. Bij aanvang van het seizoen werd tot wel 5000 pond toegezegd voor iedere pond dat werd ingezet op een titel voor Leicester.

Ook begin november, toen de competitie al een tijdje onderweg was, was de notering voor een kampioenschap voor Leicester nog altijd 1000 tegen 1. Rondom de kerstperiode was dit 25 tegen 1. Verschillende wedkantoren gaven in een reactie op de titel van Leicester aan bij aanvang van het seizoen nooit meer een dergelijke hoge quoteringen te zullen hanteren.

Overigens is niet bekend wat een titel van meer gerenommeerde kandidaten als Chelsea of Arsenal, waar veel meer mensen op inzetten, zou hebben gekost.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.