economie

Lagere opening op Wall Street

06 mei 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn de handelsdag vrijdag lager aangevangen. Een tegenvallend banencijfer van de Amerikaanse overheid drukte het sentiment. Verder moeten beleggers het doen met een nagenoeg lege agenda.

Kort na de openingsbel zakte de leidende Dow-Jonesindex 0,4 procent naar 17.586 punten. De bredere S&P 500 verloor ook 0,4 procent en stond op 2042 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,5 procent omlaag tot 4696 punten.

De werkgelegenheid in de VS groeide afgelopen maand weliswaar met 185.000 banen, maar dat was in een flink lager tempo dan een maand eerder. De gemiddelde verwachting was dat het aantal banen met 200.000 zou toenemen. De werkloosheid bleef gelijk op 5 procent. Het banenrapport is van groot belang voor het rentebeleid van de Federal Reserve.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.