economie

Janaillac nieuwe topman Air France KLM

01 mei 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Jean-Marc Janaillac wordt de nieuwe topman van Air France KLM. Dat heeft de raad van bestuur van de luchtvaartmaatschappij zondag besloten, aldus het bedrijf zondagavond. Janaillac (63) volgt Alexandre de Juniac op aan het hoofd van het Frans-Nederlandse bedrijf. Juniac vertrekt uiterlijk eind juli. Hij wordt topman van de internationale brancheorganisatie IATA.

Janaillac is sinds 2012 de topman bij het internationale transportbedrijf Transdev, dochterbedrijf van onder meer Veolia, dat zowel in Frankrijk als in Nederland actief is. De selectiecommissie koos voor hem onder meer wegens zijn kennis van de transportsector in beide landen. Hij werkte eerder al voor Air France en voor het Parijse stadsvervoerbedrijf RATP. Hij heeft gestudeerd aan de eliteschool ENA.

De afgelopen tijd circuleerde een aantal namen die Juniac zou moeten opvolgen. Het ging daarbij onder meer om Frédéric Gagey, topman van Air France. Woensdag wist zakenkrant La Tribune dat topman Philippe Mellier van het Zuid-Afrikaanse diamantbedrijf De Beers in beeld was. Ook twee divisiedirecteuren van vliegtuigbouwer Airbus, Guillaume Faury en Franois Auque, werden door de krant genoemd. Andere namen die de ronde deden, waren die van Jean-Franois Cirelli, topman bij BlackRock in Frankrijk. Ook topman Fabrice Brégier van Airbus werd vaak genoemd

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.