economie

HSBC zet meer opzij voor slechte leningen

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – HSBC heeft in het eerste kwartaal meer geld opzij gezet voor probleemkredieten. Dat bleek dinsdag uit het kwartaalbericht van de Britse en grootste bank van Europa.

HSBC zag zijn pot voor slechte leningen verdubbelen tot bijna 1,2 miljard dollar, waar marktkenners in doorsnee rekenden op een stroppenpot van 999 miljoen dollar. De winst voor belasting kwam mede daardoor een miljard dollar lager uit dan een jaar eerder, op 6,1 miljard dollar. Dat is wel veel beter dan kenners hadden voorzien, zij rekenden op een resultaat van 4,3 miljard dollar.

Topman Stuart Gulliver, die sinds 2011 bijna 90.000 banen schrapte bij HSBC, sprak desondanks van ,,veerkrachtige” prestaties bij zware marktomstandigheden die de hele bankensector treffen. Hoewel de winst lager was dan vorig jaar, wees hij op toegenomen marktaandeel bij ,,belangrijke productgebieden”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.