economie

GM brengt minder auto’s aan de man in VS

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

DETROIT (ANP) – Anders dan zijn concurrenten wist de Amerikaanse automaker General Motors (GM) afgelopen maand minder auto’s aan de man te brengen. Doordat het bedrijf zich meer richt op de verkoop van luxere modellen kwam de verkoopdaling niet onverwacht. Toch was de min van 3,5 procent meer dan de daling met 1,7 procent waar kenners gemiddeld rekening mee hielden.

Hoe anders was de stemming bij Fiat Chrysler. Met een verkoopplus van 5,6 procent deed het fusiebedrijf het beter dan verwacht. Het dankt de groei met name aan de populaire Jeeps en pickup-trucks van Ram.

Ook het Japanse Nissan overtrof de verwachtingen met zijn Amerikaanse verkopen die krap 13 procent hoger lagen dan een jaar eerder. Ford bracht in zijn thuisland 3,6 procent meer auto’s aan de man en ook hier bleken pickup-trucks populair. In dat segment werd een verkoopstijging van 13 procent gemeten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.