economie

Economische groei eurozone blijft bescheiden

04 mei 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De economische groei in de eurozone zat ook in april in een lage versnelling. Dat stelde onderzoeksbureau Markit woensdag op basis van een nieuwe schatting.

Ontwikkelingen in de industrie en de dienstensectoren in de eurolanden wijzen erop dat de economische groei vorige maand stabiliseerde op het ,,gestage, maar niet spectaculaire” niveau van 1,5 procent op jaarbasis, aldus Markit. Daarmee zijn de omstandigheden in de muntunie nu wel beter dan in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, waar de groei afzwakt.

Afgelopen maand ging vooral de Duitse economie stevig vooruit, in het hoogste tempo van bijna een jaar. Ook de Spaanse en Italiaanse economie draaiden in april goed. In Frankrijk was sprake van een minieme groei, na stagnatie in maart.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.