economie

ECB stopt met uitgifte biljet 500 euro

04 mei 2016Leestijd: 1 minuut

FRANKFURT (ANP) – De Europese Centrale Bank (ECB) stopt aan het eind van 2018 met de uitgifte van het biljet van 500 euro. Dat is woensdag bekendgemaakt na een vergadering bij de centrale bank.

Het biljet blijft wel een wettig betaalmiddel en houdt zijn waarde. Het kan ook voor onbepaalde tijd worden ingewisseld bij de centrale banken van de eurozone. De ECB stopt er onder meer mee vanwege de populariteit van de biljetten in de onderwereld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.