Dijsselbloem: zoveel mogelijk terugverdienen

13 mei 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het is waarschijnlijk een kwestie van weken dat ASR naar de beurs gaat, aldus minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdagmorgen op het Binnenhof. Op de dag van de notering zal pas blijken wat de prijs van het aandeel wordt, maar Dijsselbloem hoopt in elk geval ,,zoveel mogelijk terug te verdienen” van wat de nationalisatie van de verzekeraar heeft gekost. ,,Dat was heel duur voor de belastingbetaler.”

Maar het effect is ,,pas duidelijk als het laatste aandeel is verkocht.” De totale operatie kan wel tot drie jaar duren, schat de minister, de stap van vrijdag is pas het eerste deel.

ASR kwam in oktober 2008 in handen van de Staat door de nationalisatie van ABN AMRO en Fortis Nederland. ASR was daar de verzekeringspoot van. De Staat betaalde toen 3,6 miljard euro voor ASR.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.