economie

Dalende euro stuwt Europese beurzen

24 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met flinke winsten gesloten. Beleggers gaven een positieve draai aan het vooruitzicht van verdere renteverhogingen in de Verenigde Staten. De verwachting dat die niet lang op zich zullen laten wachten, zette de waarde van de euro ten opzichte van de dollar onder druk, wat goed nieuws kan zijn voor Europese bedrijven.

In Amsterdam sloot de AEX-index 2,1 procent in de plus op 441,66 punten. De MidKap steeg 1,1 procent naar 659,05 punten. Frankfurt en Parijs krijgen er 2,2 en 2,5 procent bij. Buiten de eurozone ging de FTSE in Londen 1,4 procent vooruit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.