economie

Beurzen in New York openen licht hoger

05 mei 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met voorzichtige winsten begonnen aan de handelsdag. Het sentiment werd gestuwd door hogere olieprijzen. Verder verwerkten beleggers onder meer cijfers over gestegen aanvragen van werkloosheidsuitkeringen.

Kort na de openingsbel steeg de leidende Dow-Jonesindex 0,2 procent naar 17.691 punten. De bredere S&P 500 won ook 0,2 procent en stond op 2055 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omhoog tot 4738 punten.

Alibaba won 4,2 procent. De in New York genoteerde Chinese uitbater van internetmarktplaatsen zag zijn omzet ondanks alle zorgen over de Chinese economie in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar stevig toenemen. Er werd voor omgerekend bijna 100 miljard euro aan spullen verkocht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.