economie

Beurzen in New York openen in het rood

04 mei 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager aan de handelsdag begonnen. Beleggers op Wall Street kregen na de verliezen een dag eerder onder meer een tegenvallend banencijfer van salarisstrookverwerker ADP voor de kiezen.

Kort na de openingsbel noteerde de leidende Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 17.645 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,6 procent en stond op 2056 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging eveneens 0,6 procent omlaag tot 4736 punten.

Mediaconcern Time Warner boekte 2,5 procent winst na de presentatie van betere kwartaalcijfers dan een jaar eerder. Het moederbedrijf van onder meer HBO, CNN en Warner Bros profiteerde van successen op televisie, die een lichte terugval van de opbrengsten uit films compenseerden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.