economie

Beurzen blijven dicht bij huis

04 mei 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De AEX is woensdag nagenoeg onveranderd uit de startblokken gekomen, na een flink verlies een dag eerder. Beursplein 5 verwerkt een flink aantal bedrijfsresultaten, van onder meer oliegigant Shell en luchtvaartconcern Air France-KLM. Ook de andere Europese beurzen gingen rond de slotstanden van dinsdag van start.

De hoofdindex in Amsterdam stond kort na de openingsbel vlak op 433,46 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 649,59 punten. De beurs in Londen verloor 0,2 procent, Parijs stond 0,1 procent lager en Frankfurt noteerde onveranderd.

Zwaargewicht Shell won 0,3 procent. De olie- en gasgigant zag zijn winst in het eerste kwartaal ruim halveren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling is vooral te wijten aan lagere olie- en gasprijzen, maar ook aan een zwakkere gang van zaken in de raffinagemarkt. Lagere operationele kosten boden nog enig tegenwicht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.