economie

Apple en SAP slaan handen ineen

05 mei 2016Leestijd: 1 minuut

CUPERTINO/WALLDORF (ANP) – Apple gaat samen met bedrijfssoftwarespecialist SAP werken aan software die de iPhone en iPad aantrekkelijker moeten maken voor de zakelijke markt. Daarmee hoopt Apple de tanende verkoopcijfers van zijn mobiele apparaten te kunnen stimuleren.

Het Duitse SAP gaat voor Apple apps ontwikkelen die specifiek zijn gericht op bijvoorbeeld artsen en ingenieurs. Beide bedrijven willen andere ontwikkelaars ook in staat stellen zelf apps te ontwikkelen die volledig zijn aangepast aan de behoeftes van hun bedrijf.

Apple-topman Tim Cook vergeleek de aankondiging van donderdag met het moment dat de App Store openging voor consumenten in 2008. ,,Dit is het equivalent daarvan voor ondernemingen”, stelde hij. ,,De zakelijke markt heeft nog niet de vruchten geplukt van alle fantastische dingen die gebeuren op het vlak van mobiliteit.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.