economie

‘Weer jaar met gematigde groei voor winkels’

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandse detailhandel vertoont dit jaar waarschijnlijk voor het derde jaar op rij ,,gematigde groei”, voorziet het economisch bureau van ING. Ondernemers in de winkelstraat profiteren wel van het aantrekken van de economie, maar door de grote concurrentie van vooral webshops blijven prijzen wel onder druk staan.

,,Flinke kortingen en vroege uitverkoop moeten klanten overhalen, maar betekenen onder de streep flinke margedruk voor retailers waardoor de omzetgroei wel zijn prijs kent”, constateren de economen. ING raamt voor 2016 een omzetgroei van 2,2 procent. Op de schoenenbranche na noteren alle soorten winkels waarschijnlijk een lichte stijging van de verkopen. Voor 2017 gaat de bank vooralsnog uit van een groei van 2 procent. Vorig jaar dikte de omzet in de detailhandel met 1,5 procent aan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.