economie

Prijspeil in eurozone zakt licht

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

LUXEMBURG (ANP) – Goederen en diensten waren deze maand in de eurolanden in doorsnee wat goedkoper dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een eerste schatting, die Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag heeft gepubliceerd.

De inflatie, de graadmeter voor de ontwikkeling van het prijspeil, zakte in april naar min 0,2 procent. Dat betekent dat goederen en diensten in de landen waar met de euro wordt betaald gemiddeld 0,2 procent goedkoper werden. In maart werd nog een stabilisering van het prijspeil ten opzichte van een jaar eerder gemeten.

De dalende inflatie hangt vooral samen met de sterke daling van de olieprijs. Zonder de zeer beweeglijke prijzen van voedsel en energie ging de inflatie in april van 1 procent naar 0,8 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.