economie

Aandeelhouders tegen loon topman Renault

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – De aandeelhouders van autofabrikant Renault, waarvan de Franse overheid de grootste is, hebben vrijdag in meerderheid tegen het miljoenensalaris van topman Carlos Ghosn gestemd. Meer dan een symbolische daad is dat niet, want de uitslag is niet bindend.

Aandeelhouders van Franse ondernemingen mogen sinds 2014 achteraf stemmen of zij het loon van de topman over het voorgaande jaar gerechtvaardigd vinden. Het blijft evenwel aan de commissarissen om de beloning vast te stellen. In het geval van Ghosn bedroeg die vorig jaar in totaal 7,25 miljoen euro.

De Franse overheid, die een belang in Renault heeft van zo’n 20 procent, stemde al drie keer tegen de beloning die Ghosn opstreek. Dit jaar lieten aandeelhouders die samen goed zijn voor 54 procent van alle aandelen via de stemming hun afkeuring blijken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.