economie

Vrouwelijke ondernemer is in opmars

08 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Vrouwen starten steeds vaker een bedrijf, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Terwijl het aantal vrouwen op topposities in het bedrijfsleven achterblijft bij het streven van de overheid, is de vrouwelijke ondernemer duidelijk in opmars.

In 2014 was 37 procent van de startende ondernemers vrouw, tegen 31 procent in 2007. Vrouwen beginnen relatief vaak een webwinkel, een management- en organisatiebureau of een bedrijf in de haar- en schoonheidsverzorging. Ook gaan veel als zelfstandige in de thuiszorg aan de slag. In alle bedrijven zijn ondernemersvrouwen inmiddels goed voor een aandeel van 34 procent, aldus het statistiekbureau.

Het is dinsdag Internationale Vrouwendag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.