economie

‘Woonwinkels zien omzet flink toenemen’

11 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ZEIST (ANP) – Het gaat goed met de woonwinkels in Nederland. Hun verkopen namen vorig jaar gemiddeld met bijna 11 procent toe en brancheorganisatie INretail rekent voor dit jaar op een verdere omzetstijging van 5 procent.

De woonbranche profiteert van het toegenomen consumentenvertrouwen en het herstel van de economie. Ook lift de branche mee op de verbeterde woningmarkt. Meer verhuizingen en verbouwingen leiden tot meer bestedingen in woonwinkels.

Vooral keukenverkopers deden met een plus van bijna 15 procent vorig jaar goede zaken, blijkt uit cijfers van INretail. Ook gemengde zaken (dik 14 procent) en speciale beddenwinkels (bijna 11 procent) zagen hun omzetten flink verbeteren. Meubelverkopers sloten het jaar af met ruim 8 procent groei en woningtextielzaken noteerden iets meer dan 7 procent meer omzet dan in het voorgaande jaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.