economie

Victor Muller wordt vervolgd in Zweden

19 februari 2016

STOCKHOLM (ANP) – Voormalig Saab-topman Victor Muller wordt in Zweden vervolgd voor het dwarsbomen van belastingcontroles. Dat heeft de Zweedse fiscale opsporingsdienst Ekobrottsmyndigheten vrijdag bekendgemaakt

De Zweedse FIOD meldde eerder op de dag al dat vijf voormalige topbestuurders van Saab worden vervolgd, zonder namen te noemen. Aanklager Olof Sahlgren bevestigde ’s middags tegen het ANP dat de Nederlander onder de vijf aangeklaagden is. De aanklacht werd vrijdag officieel ingediend bij de rechtbank in Vnersborg.

Muller was van 2010 tot 2012 de baas bij de Zweedse autoproducent Saab, na de overname van dat bedrijf door Spyker. Muller was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.