economie

Verkoop motorfietsen verder toegenomen

17 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De verkoop van nieuwe motorfietsen in Nederland is vorig jaar voor het tweede jaar op rij gestegen. In totaal werden er ruim 11.000 motoren verkocht, zo’n duizend meer dan het voorgaande jaar. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend.

De verkoop is echter nog lang niet op het niveau van voor de crisis zeven jaar geleden. Toen werden er nog bijna 17.000 motorfietsen aan de man gebracht. Het totale aantal motoren in Nederland is sindsdien met 11,5 procent gestegen tot 652.000.

Volgens het statistiekbureau zijn de laatste jaren vooral veel vijftigplussers aangestoken door het ,,motorvirus.” De 50 tot 65-jarigen hebben dan ook de meeste motoren in bezit. Tot en met 2014 was het motorbezit bij de veertigers het hoogst. Het aantal 65-plussers met een motor is vergeleken met 2008 verdubbeld. In 2015 hadden zij ruim 52.000 motorfietsen.

De sterke groei bij de vijftigplussers staat haaks op de ontwikkeling bij de dertigers en veertigers. De afgelopen zeven jaar nam het motorbezit in deze leeftijdsgroepen af met respectievelijk 19 en 13 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.