economie

Sterke herstelrally op Europese beurzen

12 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met forse winsten het weekeinde ingegaan. De handel liet daarmee een sterke herstelrally zien na de flinke koersdalingen van de afgelopen tijd. Vooral de hard geraakte grondstoffenbedrijven en financiële fondsen zaten flink in de lift.

De AEX-index in Amsterdam eindigde met een winst van 2,4 procent op 391,86 punten. Daarmee kwam het koersverlies van deze week uit op 5,3 procent. De MidKap ging 1,5 procent vooruit naar 594,14 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen klommen tot meer dan 3 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.