‘Schulden mogelijk basis volgende crisis’

26 februari 2016Leestijd: 1 minuut

SHANGHAI (ANP) – Het model waarin economische groei met schulden wordt gefinancierd, heeft zijn grenzen bereikt. Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schuble vrijdag op een conferentie met zijn ambtgenoten van de G20, een overlegorgaan van 19 grote landen en de EU.

Regeringen die met stimulerende maatregelen getracht hebben de economie aan te jagen, hebben daarmee volgens Schuble wellicht juist de basis gelegd voor de volgende crisis. ,,Als je wilt dat de reële economie groeit, bestaan geen kortere wegen die hervormingen omzeilen”.

Door de toegenomen schulden ontstaan zeepbellen en wordt de economie ,,als een zombie”, aldus de Duitse minister. Nieuwe plannen in die richting kunnen dan ook niet op zijn steun rekenen. Naast de ministers van Financiën namen topmensen van centrale banken deel aan de bijeenkomst, die werd gehouden in Shanghai.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.