economie

‘Reddingsplan V&D was bijna gelukt’

17 februari 2016Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – V&D was dinsdag bijna gered. ,,Het leek in één keer een paling die weggleed terwijl we hem goed vasthadden”, zegt voormalig topman John van der Ent woensdag in gesprek met Nieuwsuur en de NOS.

Van der Ent had in de nacht van zondag op maandag in de gaten dat het echt de verkeerde kant op ging. Op maandagmorgen kreeg hij toch nog wat hoop toen het ministerie van Economische Zaken een uiterste inspanning deed. Maar ook dat bleek niet genoeg. Op dinsdagmiddag om vier uur klapten de onderhandelingen.

,,Het is op details uit onze handen geglipt”, aldus Van der Ent, die niemand de schuld wil geven: ,,Er waren zoveel partijen. Met de curatoren hebben we als een team geknokt. Dit is een drama, een drama voor veel mensen, een drama voor retail in Nederland en een drama voor leveranciers. Dit hoop ik nooit meer mee te maken.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.