economie

OPEC en Rusland bevriezen olieproductie

16 februari 2016

DOHA (ANP) – Saudi-Arabië, de grootmacht binnen oliekartel OPEC, en Rusland hebben dinsdag afgesproken hun olieproductie te handhaven op het niveau van 11 januari. Zowel het oliekartel als de grootste producent buiten die groep produceerde destijds een recordhoeveelheid van de grondstof.

De olieministers van Saudi-Arabië, Rusland, Qatar en Venezuela vergaderden achter gesloten deuren in Doha. De bewindslieden concludeerden dat het productieniveau van ruim een maand geleden ,,adequaat” is om aan de vraag naar olie te voldoen.

De olieprijzen leverden na de aankondiging van de maatregel een flink deel van hun eerdere sterke winsten in. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met 2,4 procent tot 30,17 dollar, na eerder 31,53 dollar te hebben aangetikt. Een vat Brentolie werd verhandeld voor 34,25 dollar (plus 2,6 procent), waar eerder een hoogste dagkoers van 35,55 dollar werd neergezet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.