‘Nederlander Terium gaat duurzame RWE leiden’

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ESSEN (ANP/DPA) – De Nederlander Peter Terium, topman van het Duitse energieconcern RWE, zal aan het hoofd komen te staan van de nieuwe dochteronderneming waaronder de duurzame energie-activiteiten van het bedrijf komen te vallen. Dat meldden Duitse media vrijdag.

RWE, het moederbedrijf van het Nederlandse Essent, is bezig met een verzelfstandiging van de activiteiten op het gebied van duurzame energie. Deze worden losgekoppeld van de conventionele energie-activiteiten, zoals fossiele brandstoffen en kernenergie, en samengevoegd met de stroomnetwerken en consumententak van RWE. Deze nieuwe dochter zal eind dit jaar naar de beurs worden gebracht.

De nieuwe bedrijfsstructuur moet per 1 april ingaan. Het ‘groene’ RWE herbergt ongeveer twee derde van de bijna 60.000 werknemers bij het concern. De houdstermaatschappij met daarin de conventionele activiteiten komt onder leiding van de huidige operationeel directeur en vicetopman Rolf Martin Schmitz van RWE, aldus de mediaberichten.

Weerstand

Terium staat sinds 2012 aan het hoofd bij RWE. Naar verluidt wilde hij oorspronkelijk leiding gaan geven aan zowel de duurzame dochter van RWE als de conventionele activiteiten. Daar zou echter weerstand tegen zijn geweest bij de banken en de aankomend president-commissaris van RWE.

De energieproducent uit Essen volgt met de opsplitsing het voorbeeld van de Duitse branchegenoot E.ON. Dat bedrijf is bezig zijn gas- en kolencentrales los te koppelen van de duurzame activiteiten en het eigen energienetwerk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.