economie

Minister sceptisch over profijt bij Brexit

16 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Een vertrek van de Britten uit de Europese Unie (Brexit) kan betekenen dat bedrijven uit Groot-Brittannië naar Nederland verkassen. Het zou kunnen dat Nederland daarvan profiteert. Maar Nederland wil dat de Britten in de unie blijven.

Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) dinsdag in het wekelijkse gesprek met RTLZ. Bij een Brexit kunnen ondernemingen ook verhuizen naar Ierland, de financiële sector kan naar Frankfurt gaan, relativeerde de bewindsman. “Ik weet het niet.” Hij benadrukt dat Britse bedrijven zich grote zorgen maken over een Brexit.

Nederland heeft aan de Britten een goede bondgenoot binnen de unie. “Daar hebben we veel plezier van gehad”, aldus Dijsselbloem.

Hij verwacht dat de komende dagen een akkoord wordt bereikt over nieuwe Britse eisen richting EU. Als er maar niet meer te veel wordt gemorreld aan de teksten, aldus de minister.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.