economie

Malaysia kijkt met vertrouwen naar toekomst

15 februari 2016Leestijd: 1 minuut

KUALA LUMPUR (ANP) – De geplaagde luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft de zwaarste ingrepen in zijn organisatie achter de rug en kijkt weer met vertrouwen naar de toekomst. Dat zei de topman van het luchtvaartbedrijf, Christoph Müller, maandag tegen Bloomberg TV.

Malaysia heeft de afgelopen tijd zijn capaciteit met ongeveer een derde ingeperkt, waardoor zo’n 6000 banen verloren gingen bij het concern. Onder meer rechtstreekse vluchten van en naar Amsterdam en Parijs horen sinds dit jaar niet meer bij het aanbod. Door de ingrepen kan Malaysia over twee jaar weer winst maken, aldus Müller.

Malaysia Airlines kampte jarenlang met grote verliezen en kwam in 2014 in nog grotere problemen door twee spraakmakende crashes. Vlucht MH17 werd boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten, terwijl enkele maanden eerder al een toestel van Malaysia spoorloos was verdwenen tijdens een vlucht naar Peking.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.