economie

Lagere winst moederbedrijf Jaguar

11 februari 2016Leestijd: 1 minuut

MUMBAI (ANP) – Het Indiase Tata Motors, het moederbedrijf van Jaguar en Land Rover, heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst behaald, onder druk van een zwakkere verkoop van de Britse luxeauto’s in China.

De nettowinst van het grootste autobedrijf van India zakte met 2 procent in vergelijking met een jaar eerder, naar 35,1 miljard roepie (455 miljoen euro). De verkoop van Jaguars en Land Rovers in China nam afgelopen kwartaal met 10 procent af, wat resulteerde in een lagere winst bij het luxeonderdeel.

China was ooit de sterkst groeiende markt voor de luxemerken. Elders in de wereld gingen de verkopen van Jaguars en Land Rovers wel flink omhoog.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.