Lagere opening Wall Street na banencijfer

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag in de min geopend. Beleggers kregen tegenvallende berichten over de Amerikaanse werkgelegenheid voorgeschoteld. De zakelijke netwerksite LinkedIn klapte omlaag na teleurstellende omzetverwachtingen.

De Dow-Jonesindex stond kort na aanvang 0,3 procent lager op 16.366 punten. De S&P 500 verloor 0,5 procent tot 1905 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,8 procent omlaag tot 4475 punten.

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten steeg vorige maand met 151.000 arbeidsplaatsen, terwijl economen in doorsnee rekenden op 190.000 banen. De banengroei in december werd fors neerwaarts bijgesteld. De werkloosheid zakte vorige maand wel naar het laagste niveau in acht jaar.

LinkedIn kwam donderdag nabeurs met resultaten en prognoses naar buiten. Het bedrijf zag het aantal gebruikers vorig kwartaal weliswaar stijgen, maar publiceerde teleurstellende omzetverwachtingen. LinkedIn heeft te kampen met een zwakkere advertentiemarkt en lastige economische omstandigheden. Het aandeel kelderde liefst 34,5 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.