economie

Groei Duitse economie stabiliseert

12 februari 2016Leestijd: 1 minuut

WIESBADEN (ANP) – De Duitse economie is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande periode. Dat maakte het federale statistiekbureau vrijdag bekend op grond van een eerste raming.

Het groeicijfer komt exact overeen met de gemiddelde verwachting van economen. In het derde kwartaal groeide de grootste economie van de eurozone ook al met 0,3 procent. Over heel 2015 is het bruto binnenlands product (bbp) met 1,7 procent toegenomen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.