Europese beurzen eindigen week in mineur

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. De stemming werd in de middaghandel gedrukt door tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Die lieten de aanvankelijke winsten van de hoofdgraadmeters verdampen.

In Amsterdam eindigde de AEX-index met een verlies van 1 procent op 413,94 punten. De MidKap zakte 1,1 procent naar 650,88 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen leverden 0,7 tot 1,1 procent in.

Met de tegenvallende banencijfers uit de VS, die wezen op een minder sterke toename van de werkgelegenheid in januari dan verwacht, kwam een passend slot aan de overwegend negatieve eerste week van februari. Daarin leverde de AEX bijna 4 procent in, waardoor het verlies voor 2016 opliep tot ruim 6 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.