economie

Elfde kwartaalverlies op rij voor Tesla

10 februari 2016Leestijd: 1 minuut

PALO ALTO (ANP/BLOOMBERG) – De Amerikaanse producent van elektrische auto’s Tesla Motors heeft voor het elfde kwartaal op rij een verlies in de boeken gezet. Hoewel er meer auto’s van het type Model S werden verkocht, was dat niet voldoende om stijgende kosten te compenseren.

Tesla realiseerde een verlies van 114 miljoen dollar in het vierde kwartaal. Dat was een jaar eerder nog een negatief resultaat van 16,2 miljoen dollar. De omzet van Tesla kwam uit op 1,8 miljard dollar, bijna 60 procent meer dan een jaar eerder.

Het bedrijf van Elon Musk denkt dit jaar tot 90.000 wagens aan de man te brengen. Dat is veel meer dan de ruim 50.000 die er vorig jaar aan de man werden gebracht. Tesla ligt naar eigen zeggen op koers om dit jaar winstgevend te worden, zo liet het weten.

Beleggers reageerden positief op de prognose van de onderneming. Het aandeel ging in de Amerikaanse nabeurshandel ruim 7 procent omhoog.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.