economie

Doorstart voor grootste vestigingen Paradigit

16 februari 2016

EINDHOVEN (ANP) – Computerverkoper Paradigit kan zijn grootste drie winkels openhouden. Dinsdag werd overeenstemming bereikt over een doorstart van de vestigingen in Eindhoven, Utrecht en Maastricht.

Hiermee zijn de banen van bijna honderd medewerkers gered, maakte het bedrijf bekend zonder financiële details te noemen. Met de doorstart wordt ook de productgarantie van klanten overgenomen.

Het was al bekend dat Paradigit verder kon gaan met zijn webwinkel Paradigit.nl. De keten had twaalf fysieke winkels, maar die werden onlangs failliet verklaard, net als het distributiecentrum in Eindhoven en vijf vestigingen die onlangs waren geopend binnen de warenhuizen van V&D. De elektronicaketen die in de problemen kwam door de ,,aanhoudende malaise in de retailmarkt” was goed voor ongeveer tweehonderd banen.

In december nog kondigde Paradigit de opening aan van minstens tien nieuwe winkels binnen de muren van bestaande V&D-filialen, zogeheten shop-in-shops. Daarvan waren er inmiddels vijf in bedrijf. Deze verkooppunten blijven voorlopig gesloten, aangezien de warenhuizen vanwege het faillissement van V&D zelf ook dicht zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.