Directeur Delta mag loonsverhoging houden

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

MIDDELBURG (ANP) – Directeur Arnoud Kamerbeek van energiebedrijf Delta hoeft zijn omstreden loonsverhoging niet in te leveren. President-commissaris Cees Maas houdt vast aan de gemaakte afspraken met Kamerbeek. Dat bevestigt een woordvoerder van de raad van commissarissen vrijdag naar aanleiding van berichtgeving van de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

De provincie Zeeland reageerde als aandeelhouder donderdag geschokt op het nieuws van de salarisverhoging. Kamerbeek kreeg al vier ton per jaar en zag dat bedrag volgens de PZC stijgen naar 520.000 euro. Zowel Delta als de provincie wil geen mededelingen doen over de hoogte van de stijging.

Verscheidene regionale en landelijke politici lieten zich negatief uit over de salarisverhoging. Delta staat er niet goed voor door de lage elektriciteitsprijs. De provincie is al langer bezig grip te krijgen op het beloningsbeleid van bedrijven waarvan zij aandeelhouder is.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.