economie

CBS: productie industrie groeit gestaag

09 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in december 2,4 procent hoger dan in december 2014. Vooral de farmaceutische, metaalproducten- en chemische industrie produceerden aanzienlijk meer, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

De productie van de industrie ligt op het hoogste niveau in bijna vier jaar tijd. De productie van de farmaceutische industrie was bijna 19 procent hoger dan in december 2014. De metaalproductenindustrie produceerde bijna 8 procent meer, de chemische industrie ruim 7 procent.

Ook de productie van transportmiddelen groeide harder dan gemiddeld. De voedingsmiddelenindustrie en de rubber- en kunststofindustrie produceerden eveneens meer. De productie van de machine- en elektrische apparatenindustrie lag echter lager dan een jaar eerder.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.