economie

Biljet 500 euro mogelijk in de ban

12 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Het biljet van 500 euro gaat mogelijk in de ban. Bovendien komt er misschien een plafond op het doen van betalingen in contanten. Dit alles om het moeilijker te maken voor terroristen om financiering te krijgen.

Vrijdag riepen de EU-ministers van Financiën de Europese Commissie op om dergelijke stappen te onderzoeken en daarbij samen te werken met de Europese Centrale Bank. Deze instantie beslist uiteindelijk of het biljet uit de omloop wordt gehaald.

De bewindslieden, die vrijdag in Brussel overlegden onder leiding van tijdelijk EU-voorzitter Nederland, hopen voor mei van Brussel te horen wat de mogelijkheden zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.