economie

AEX opent hoger

16 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger begonnen. Ook de andere Europese graadmeters gingen omhoog. Stijgende olieprijzen en een goede stemming op de beurzen in Azië veroorzaakten een positief sentiment.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,6 procent hoger op 406,30 punten en de MidKap steeg 1,2 procent tot 623,41punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,8 procent omhoog.

Staalconcern ArcelorMittal ging aan kop met een winst van 2,7 procent, op de voet gevolgd door Shell dat 2,1 procent vooruit ging. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 5,9 procent tot 31,16 dollar en Brentolie werd 6,2 procent duurder op 35,47 dollar per vat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.