economie

Aegon ziet winst stijgen

19 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Aegon heeft vorig kwartaal zijn nettowinst met 20 procent weten op te voeren ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde de verzekeraar vrijdag.

Aegon boekte in de laatste drie maanden van 2015 een nettowinst van 478 miljoen euro, tegen 399 miljoen euro een jaar eerder. Dit kwam onder meer door lagere afschrijvingen. De onderliggende winst voor belastingen ging wel met 14 procent omlaag, naar 486 miljoen euro. Dit schreef Aegon vooral toe aan lagere opbrengsten in de Verenigde Staten.

De totale verkopen van Aegon namen vorig kwartaal met bijna 40 procent toe. In heel 2015 bereikten de verkopen het recordniveau van 10,7 miljard euro, wat een kwart meer was dan een jaar eerder. De nettowinst halveerde vorig jaar, tot 619 miljoen euro. Dit kwam vooral door een groot boekverlies in het derde kwartaal.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.