economie

ABN AMRO omlaag op Beursplein 5

17 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag hoger aan de handelsdag begonnen. Ook in de rest van Europa stonden de graadmeters in het groen. Op Beursplein 5 ging ABN AMRO omlaag na de presentatie van zijn kwartaal- en jaarcijfers. Beleggers beloonden speciaalchemiebedrijf DSM voor zijn handelsbericht.

Kort na de openingsbel stond de AEX-index 0,4 procent hoger op 404,99 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 618,24 punten. De indices in Parijs, Frankfurt en Londen stonden 0,3 procent tot 0,5 procent in de plus.

Hoofdfonds DSM won 2,7 procent en was lijstaanvoerder in de AEX. Het concern profiteerde in het vierde kwartaal van onder meer kostenbesparingen. Vooral de voedingsmiddelendivisie deed goede zaken. ABN AMRO zakte 4,6 procent, na een winstdaling in de laatste verslagperiode van vorig jaar vanwege onder meer wettelijke heffingen als de bankenbelasting.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.