Premium Lock Deze banken bieden de hoogste spaarrente

31 mei 2023Leestijd: 4 minuten
Illustratie: Getty Images

Banken zijn niet scheutig met het verhogen van de spaarrente. Waar kunt u naartoe om toch een hogere rente te krijgen?

Zelfs de president van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft een mening over de Nederlandse spaarrentes. Recent zei Christine Lagarde in tv-programma Buitenhof dat zij het terecht vindt dat minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) in gesprek gaat met banken over de lage spaarrente. Lagarde noemde ook nog iets anders: spaarders hebben namelijk de ‘macht’ om over te stappen naar een andere bank. Maar naar welke bank stap je over?

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Het overstappen zelf is in deze digitale tijd niet zo moeilijk. Bij een betaal­rekening is dat wel een gedoe, omdat het bankrekeningnummer niet is mee te nemen en er zich tal van (automatische) afboekingen en stortingen op afspelen die moeten worden omgezet. Maar wie een spaarrekening neemt bij een andere bank, heeft meestal maar één tegenrekening: de eigen betaalrekening.

Lastiger is het om een keuze te maken waar je je spaargeld wilt onderbrengen. Want er zijn daarbij diverse afwegingen te maken: zet je je geld vast, blijf je binnen Nederland, of ga je voor een iets exotischer spaarrekening?

Aangewezen weg om meer rente te krijgen

Traditioneel is een spaardeposito de aangewezen weg om meer rente te krijgen. Zet je geld voor een bepaalde pe­riode vast, dan krijg je meer rente. Volgens cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) ligt de depositorente gemiddeld 1,3 procent hoger dan de spaarrente – afhankelijk van de looptijd uiteraard.

Wie bij één van de drie grootbanken een deposito opent, gaat er echter niet heel erg op vooruit. Bij ABN AMRO is de rente op een deposito van 1 jaar 1,9 procent, tegenover 0,75 procent op een spaarrekening.

Beter om buiten de grootbanken te zoeken

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw