Premium Lock Wet Kansspelen op afstand: een vloek of een zegen?

24 april 2023Leestijd: 4 minuten
Illustratie: Getty Images

Sinds oktober 2021 kunnen Nederlanders legaal online gokken met dank aan de Wet Kansspelen op afstand. Een vloek of een zegen?

Update dinsdag 12 september 2023:

De Kansspelautoriteit (Ksa), de toezichthouder op de markt voor kansspelen, luidt de noodklok. Veel te weinig online gokbedrijven voldoen aan hun wettelijke zorgplicht. Die wet schrijft voor dat gokbedrijven verslaving en excessief gokgedrag van gebruikers zoveel mogelijk moeten voorkomen. Dat gebeurt te weinig, blijkt uit een onderzoek van de Kansspelautoriteit, gepubliceerd op 12 september 2023.

‘De Ksa heeft veilig spelen voorop staan’, zegt René Jansen, bestuursvoorzitter van de Kansspelautoriteit. ‘We krijgen zorgwekkende signalen en doen als toezichthouder onderzoek naar aanbieders die de grenzen van de zorgplicht mogelijk ver overschrijden. Als we dat constateren grijpen we in.’

Eerder dit jaar, in april, schreef EW al een stuk over de Wet Kansspelen op afstand (Koa), die online gokken in Nederland legaliseerde. Toen al trokken zowel de Ksa als de verslavingszorg aan de bel wat betreft de zorgplicht. Lees het hieronder terug.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw