Duurste huizen 2022 Premium Corner

De 10 duurste huizen van 2022: rijken vallen voor bruine baksteen

16 december 2022Leestijd: 3 minuten

Twee landhuizen buiten Amsterdam zijn de smaakmakers in de top-10 van duurste huizen, waaronder veel herenhuizen bij het Vondelpark.

Een autocoureur, investeerders, een fintech- en zorgondernemer, erfgenamen, een tandarts en opmerkelijk veel interieurstylisten: de kopers en verkopers van de duurste huizen waren afgelopen jaar van diverse pluimage. Kopers zijn welgestelden die zich blijkbaar zowel kapitale huizen als bijhorende stookkosten kunnen veroorloven.

Rotterdam. Foto: Peter Hilz
Rotterdam. Foto: Peter Hilz

Lees ook:

Beste gemeenten 2022

Dit zijn de pluspunten van alle 344 gemeenten

Boven aan de lijst met miljoenenhuizen staat een monument aan de Oranje Nassaulaan in Amsterdam, in 1925 gebouwd in opdracht van een toenmalige directeur van de Nederlandsche Handel-Maatschappij, Daniël Crena de Iongh. De villa met 500 vierkante meter woonoppervlak, vijftien kamers en begroeide loofgang naar de entree, staat aan de Willemsparkvijver in het Vondelpark.

Het huis is gekocht door de geheimzinnige Stichting Administratiekantoor Taciturn. Verkopende partij bestaat uit voormalig voetballer Marco van Basten en zijn vrouw. Zij deden het huis voor ruim 13 miljoen euro van de hand, 7 miljoen euro meer dan het bedrag waarvoor ze het zelf in 2008 kochten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner