Premium Lock Topman ‘apparatenfabriek’ Nedap wedt op vele paarden

10 oktober 2022Leestijd: 2 minuten
Ruben Wegman (56) houdt graag zelf zijn agenda bij en heeft geen secretaresse. Foto: Reinier van Willigen

Op 20 oktober presenteert topman Ruben Wegman van Nedap de derde- kwartaalcijfers. Wat maakt Nedap?

Nedap werd in 1929 opgericht als de ‘Nederlandse apparatenfabriek’. Het technologiebedrijf verkoopt hard- en software in Nederland en exporteert naar alle werelddelen. Het heeft klanten in onder meer de zorg en agrisector, energievoorziening en ook beveiliging. Zorgmedewerkers bijvoorbeeld kunnen met de software van Nedap simpel communiceren met mantelzorgers en cliënten. Daarnaast produceert het bedrijf koehalsbanden die boeren informatie geven over gedrag en locatie van koeien, maar ook antidiefstalpoortjes voor in winkels. De rode draad van al deze diensten en producten is dat het mensen, dieren en spullen koppelt aan internet.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Het hoofdkantoor van het techbedrijf staat in Groenlo, een klein dorpje in de Achterhoek en dicht bij de Duitse grens. Het kan een reden zijn waarom het bedrijf niet zo bekend is bij het grote publiek. Toch bestaat Nedap al bijna honderd jaar en is het sinds 1949 beursgenoteerd. Het bedrijf heeft al jaren stabiele omzet- en winstcijfers.

Wie is Ruben Wegman?

Wegman stuurt Nedap al meer dan een decennium aan en lijkt net zo stabiel als het bedrijf. Nadat hij zijn studie informatica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afrondde, begon hij bij Shell. Hij werkte vijf jaar voor het energiebedrijf – vooral in commerciële rollen. In 1997 stapte hij over naar Nedap en werd afdelingsdirecteur. Weer vijf jaar later trad hij toe tot het bestuur en sinds 2009 is hij de CEO.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog niet een account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw