Lezersvragen Premium Corner

Lezers met vragen over box 3 en de krant

26 april 2022Leestijd: 3 minuten

Elke week geven deskundigen ­antwoord op ­ vragen van lezers over financiële en juridische kwesties. Deze week over een lening aan het kind en het krantenabonnement.

Lening van het kind in BOX 3

In EW van 9 april (nummer 14) staat op deze plaats het antwoord op de vraag hoe kinderen hun ouders financieel kunnen helpen. De beantwoorder van de brief, Conny Weber, noemt als een van de mogelijkheden het verstrekken van een lening aan de ouders. Hiermee wordt dan in de toekomst ook erfbelasting bespaard. Maar dat leningbedrag wordt toch tegelijkertijd ook meegenomen bij de belastingheffing in box 3, wat het genoemde belastingvoordeel weer tenietdoet?

F.B., Amsterdam

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.