ECB Premium Corner

Lagarde laveert tussen virus en verknipte markten

07 december 2021

Gaat de Europese Centrale Bank (ECB) afscheid nemen van het ruime geldbeleid of kijkt Lagarde de kat uit de boom?

De inflatie in de eurolanden giert omhoog. België, Duitsland, Nederland, allemaal noteren ze een inflatie die is opgelopen tot wel 6 procent op jaarbasis. Bij de huidige spaarrente van nul procent of zelfs minder, verdwijnen spaartegoeden als sneeuw voor de zon. Huizenprijzen, aandelenkoersen, cryptovaluta – alles waarin kan worden belegd, noteert daarentegen recordniveaus. Dat is een direct gevolg van de extreem lage rentestand. Geld op een spaarrekening levert niets op, dus gaat dat op zoek naar rendement elders.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.