Economie-lezing

Jacco Vonhof niet beschikbaar voor post in nieuw kabinet

07 december 2021Leestijd: 2 minuten

MKB-voorman Jacco Vonhof (52) is niet beschikbaar voor het nieuwe kabinet. Dit zei de ondernemer maandagmiddag in reactie op vragen na afloop van zijn EW Economie-lezing in De Rode Hoed in Amsterdam. In diverse kranten circuleert zijn naam als kandidaat namens de VVD voor een ministerschap in Rutte IV.

Vonhof ontkende niet dat hij weleens is gepolst, maar ontkrachtte dat hij de ambitie heeft om tot een kabinet toe te treden. Voorlopig heeft hij nog genoeg te doen als voorzitter van MKB-Nederland. Die klus is nog niet geklaard, zei Vonhof, die de organisatie sinds september 2018 leidt. ‘Dit is niet het moment,’ aldus Vonhof, directeur-eigenaar van Novon Schoonmaakbedrijven.

Wilt u de lezing De visie van een glazenwasser van Jacco Vonhof in boekvorm bestellen? Dat kan via onze webshop

 

In Den Haag heerst negatief sentiment over bedrijfsleven

Vonhof liet doorschemeren dat een bestuursfunctie in de politiek ooit nog eens aan de orde kan komen, maar hij meent dat hij als MKB-voorman meer mogelijkheden heeft om Den Haag te doordringen van het belang van het midden- en kleinbedrijf. Volgens hem heerst er in politiek Den Haag een ‘negatief sentiment’ over het bedrijfsleven. Dat moet worden gekeerd.

Vonhof meent dat de politiek bij de maatregelen die ze neemt voor het bedrijfsleven het midden- en kleinbedrijf als uitgangspunt  moet nemen. ‘Want 99 procent van alle bedrijven in Nederland is mkb. Als ze voor het mkb werken, werken ze ook voor de resterende 1 procent van het bedrijfsleven,’ aldus Vonhof. Hij wees er verder op dat ruim 70 procent van de werkgelegenheid in de private sector bij datzelfde mkb zit.

De MKB-Nederland-voorman richt zich met naam en toenaam tot de fractievoorzitters van de formerende partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Ondernemers hebben volgens Vonhof baat bij een ‘helder beleid, dat rekening houdt met het belang, de schaal en de mogelijkheden van het mkb en stimuleert in plaats van ontmoedigt’.

Bekijk hier de volledige Economie-lezing van Jacco Vonhof terug:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.