Consumptie Premium Corner

Ruim 12,1 kilo koffie per Fin

13 oktober 2021

In tropische landen wordt het verbouwd, maar hier wordt het verwerkt. Europa’s rol bij de productie van een pak koffie is groot, dankzij bedrijven als Nestlé, Lavazza en ­Jacobs Douwe Egberts. Vorig jaar brandde Europa 1,9 miljoen ton koffie, ter waarde van 11 miljard euro, blijkt uit cijfers van Eurostat.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.