Fairphone Premium Corner

‘First lady’ wil groenere en eerlijkere telefoons maken

21 september 2021

Op 30 september komt Fairphone-topvrouw Eva Gouwens (46) met nieuws. Wat gaat dat zijn?

Dat wil zij nog niet zeggen, maar kenners van de sector gaan ervan uit dat Fairphone met een nieuwe telefoon gaat komen. Fairphone wil de duurzaamste telefoon op de markt zijn. Bas van Abel richtte het Nederlandse bedrijf in 2013 op. Zijn idee was om niet alleen duurzame materialen te gebruiken, maar de telefoon ook ‘modulair’ te maken: als een onderdeel kapot is, kan dat worden vervangen. Een nieuwe telefoon kopen is dan niet nodig.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.