9 vragen aan Premium Corner

Petra Vos: ‘Het leven kan wel wat kleur gebruiken’

09 augustus 2021

1. Wat voor jeugd hebt u gehad?

‘Ik ben in Dordrecht geboren en kom uit een lerarengezin. Mijn ouders hebben elkaar ontmoet op de kweekschool en gaven eerst allebei les op de lagere school. Toen ik klein was, was mijn moeder invaljuf. Mijn vader is in de avonduren Nederlands gaan studeren, hij wilde lesgeven op een middelbare school en is uiteindelijk rector geworden. Hij zat ook in de gemeenteraad. Zijn vader was een eenvoudige metaalarbeider – sociale stijging in één generatie. Echt heel knap.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.