Lina Khan Premium Corner

Big tech vreest de nieuwe topvrouw van de FTC

28 juni 2021

Lina Khan (32) gaat namens Joe Biden de Amerikaanse techreuzen bevechten. Maar wie is zij precies?

Pas 32 jaar oud is Khan, dochter van ­Pakistaanse ouders, en nu zit ze al op een machtige positie: ze is benoemd tot voorzitter van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). Het past in de bliksemcarrière die Khan maakt. In 2017 maakte ze naam door als rechtenstudent een artikel te publiceren in The Yale Law Journal. In dat artikel over de paradox van Amazon in het mededingingsrecht, valt ze een wijdverbreide opvatting aan: klanten ondervinden volgens Khan wel degelijk hinder van bedrijven die gratis diensten verlenen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.